Uganda Kapchorwa - Gramáž: 200g
Uganda Kapchorwa - Gramáž: 200g

Ugandská arabika z oblasti Kapchorwa ponúka vyváženú chuť so sladkými tónmi citrónovej kôry, egreša a zeleného jablka. Spracovanie metódou honey dodáva káve bohatú textúru a jemnú medovú sladkosť. Pestovaná na úrodných svahoch Mount Elgon v nadmorskej výške 1700 – 1800 m n. m., vyniká svojou kvalitou a jedinečným charakterom. viac
Kód produktu: 22257 Doprava a platba

Ugandská arabika z oblasti Kapchorwa ponúka vyváženú chuť so sladkými tónmi citrónovej kôry, egreša a zeleného jablka. Spracovanie metódou honey dodáva káve bohatú textúru a jemnú medovú sladkosť. Pestovaná na úrodných svahoch Mount Elgon v nadmorskej výške 1700 – 1800 m n. m., vyniká svojou kvalitou a jedinečným charakterom. viac
Kód produktu: 22257 Doprava a platba
Ugandská arabika je známa svojou vyváženou chuťou, stredným telom a nízkou aciditou. Káva z oblasti Kapchorwa vyniká jemnými tónmi citrónovej kôry, egreša a zeleného jablka, ktoré vytvárajú harmonický chuťový profil. Vďaka svojej komplexnosti je ideálna pre milovníkov jemne sladkých a ovocných káv.
O spracovaní
Táto káva bola spracovaná metódou honey, ktorá kombinuje prvky naturálneho a mokrého spracovania. Po zbere sa zo zŕn odstráni šupka, ale časť dužiny zostáva počas sušenia na slnku zachovaná. Tento proces zvýrazňuje sladkosť kávy a dodáva jej bohatší, jemne medový charakter.
O krajine pôvodu
Táto výnimočná káva pochádza z oblasti Kapchorwa, ktorá sa rozprestiera na svahoch Mount Elgon – vyhasnutej sopky ležiacej na hraniciach Ugandy a Kene. Mount Elgon je jedným z najstarších vulkanických pohorí v Afrike a poskytuje ideálne podmienky pre pestovanie kvalitnej arabiky. Bohatá sopečná pôda je plná živín, vysoká nadmorská výška (1 700 - 1 800 m n. m.) zabezpečuje pomalé dozrievanie kávových čerešní a mierne podnebie prispieva k ich výnimočnej chuti. Oblasť je známa aj udržateľným pestovaním a tradičnými metódami spracovania, ktoré zaručujú vysokú kvalitu zŕn.
Chuť | Ovocná, Vyvážená |
---|---|
druh | 100% arabica |
Odroda | SL28 |
Oblasť | Stredná Amerika |
horkosť |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
acidita |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
chuťový profil | komplexná a vyvážená chuť, citrónová kôra, zelené jablko, egreše, |
Spracovanie | washed |
Spôsob prípravy |
![]() ![]() ![]() |
Nadmorská výška | 1 350 - 1 450 |
Farma | Združenie mikrofariem |
Región | Mount Elgon |
Cupping score | 87 |
Producent | Munarya community |
Chuť | Ovocná, Vyvážená |
---|---|
druh | 100% arabica |
Odroda | SL28 |
Oblasť | Stredná Amerika |
horkosť |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
acidita |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
chuťový profil | komplexná a vyvážená chuť, citrónová kôra, zelené jablko, egreše, |
Spracovanie | washed |
Spôsob prípravy |
![]() ![]() ![]() |
Nadmorská výška | 1 350 - 1 450 |
Farma | Združenie mikrofariem |
Región | Mount Elgon |
Cupping score | 87 |
Producent | Munarya community |

Arabika vs. Robusta
Rozšírené názvy, ktoré poznajú asi všetci Arabika (Coffea arabica) a Robusta (Coffea Canephora). Čo znamenajú, aký je medzi nimi rozdiel ale aj veľa iného sa dozviete v tomto článku.