Specialty pack

Specialty pack

-11% Novinky
3 body do vernostného systému

Grand Coffee

Degustačné balenie výberových káv, štyrok rôznych spracovaní. viac

Kód produktu: P00214 Doprava a platba

Štandardná cena 44,90 €. Ušetríte 11% (5 €) 39,90 €
ks
Grand Coffee

Degustačné balenie výberových káv, štyrok rôznych spracovaní. viac

Kód produktu: P00214 Doprava a platba

Balíček obsahuje:

LAS LLANTAS   EL SALVADOR   200g

SPRACOVANIE: anaerobic, natural

CHUŤOVÝ PROFIL: vyvážená chuť, javorový sirup, tropické ovocie, marhule, horká čokoláda

POPIS: Svieža a ovocná káva zo salvadorského regiónu Tacuba od druhogeneračného farmára Josého Enrique Gutierreza. Prechádza anaeróbnou fermentáciou ktorá jej dodáva sladkú chuť po javorom sirupe s jemnou dochuťou horkej čokolády a marhúľ. Kávovníkové čerešne sa ručne zberajú a triedia na farme. Potom sa uzavrú do vzduchotesných tankov na fermentáciu po dobu 68 až 72 hodín. Po fermentácii sa čerešne prepravia na spracovateľskú stanicu El Carmen na sušenie ktoré trvá približne 30 až 32 dní.Svieža a ovocná káva zo salvadorského regiónu Tacuba od druhogeneračného farmára Josého Enrique Gutierreza. Prechádza anaeróbnou fermentáciou ktorá jej dodáva sladkú chuť po javorom sirupe s jemnou dochuťou horkej čokolády a marhúľ. Kávovníkové čerešne sa ručne zberajú a triedia na farme. Potom sa uzavrú do vzduchotesných tankov na fermentáciu po dobu 68 až 72 hodín. Po fermentácii sa čerešne prepravia na spracovateľskú stanicu El Carmen na sušenie ktoré trvá približne 30 až 32 dní.

PRAŽENIE: svetlé (filter, ovocné espresso)

_________________________________

SHYIRA   RWANDA   200g

SPRACOVANIE: washed

CHUŤOVÝ PROFIL: sladká a ovocná chuť, ríbezle, maliny, baza, limetka

POPIS: Pochádza z regiónu Nyabihu. Poteší svojou jemnou chuťou ríbezlí a malín. Jedná sa o varietu Red Bourbon z nadmorskej výšky 1850 m.n.m.. Kávové čerešne boli ručne zbierané a prešli si viacerými fázami triedenia, aby sa k nám dostalo zrno len tej najvyššej kvality. Spracovateľská stanica Shyira alebo "little baby" ako ju nazval jej manažér a správca Evariste Hagumimana je jedna z najmenších a najvyššie položených staníc v Rwande. Vďaka počasiu, typu pôdy a nadmorskej výške stanica produkuje vysoko kvalitné kávy, ktoré sú jednečné svojou štavnatou chuťou. Výhľad na reťazec vulkánov ktorý obklopuje stanicu je dychberúci.

PRAŽENIE: svetlé (filter, ovocné espresso)

_________________________________

NEMBA CIMA   BURUNDI   200g

SPRACOVANIE: natural, yeast fermentation

CHUŤOVÝ PROFIL: sladká chuť, marhule, kôstkové ovocie, slivky, karamel

POPIS: Poskytne vyváženú paletu chutí. V chuťovom profile môžeme nájsť sladkú chuť marhúľ, kôstkového ovocia, sliviek a karamelu. Väčšina farmárských rodín má len 200 až 250 stromov a zber sa vykonáva ručne rodinnými príslušníkmi. Čerešne sa potom umiestnia do fermentačných nádrží kam sa pridá špeciálne vyvynutý kvások "Cima" od francúzskej spoločnosti Lalcafe. Káva sa necháva fermentovať približne 12 hodín. Po fermentácii sa čerešne sušia po dobu 2 až 3 týždňov. Vlhkosť sa pravidelne monitoruje a plody sa vizuálne kontrolujú, aby sa odstránili všetky chyby alebo poškodené čerešne.

PRAŽENIE: svetlé (filter, ovocné espresso)

_________________________________

GUJI SHAKISO   ETHIOPIA   200g

SPRACOVANIE: natural

CHUŤOVÝ PROFIL: sladká a ovocná chuť, papája, mango, hrozno

POPIS: Očarí svojou bohatou a komplexnou aromatickou chuťou. Ovocné a florálne tóny si Vás získajú už pri prvom dúšku. Sladká dochuť následne vytvorí pomyselnú "čerešničku na torte". V okolí malých miest Shakiso, Reji a Benete nájdeme miestne združenie 250 mikrofarmárov ktorý spoločne obhospodarujú až 64 hektárov úrodnej pôdy, bohatej na železo. Všetky kávove čerešne sa tu zberajú výhradne ručne. Následne kávove čerešne putujú do lokálnej spracovateľskej stanice Zaf Mill. Po spracovaní sa káva suší prirodzene na slnku, na takzvaných "afrických posteliach".

PRAŽENIE: svetlé (filter, ovocné espresso)