Peru Pichinaki Papagayo SK-BIO-003 - Gramáž: 200g
Peru Pichinaki Papagayo SK-BIO-003 - Gramáž: 200g
Kód kontrolného orgánu: SK-BIO-003 Peru Pichinaki Papagayo je 100% biologicky pestovaná arabika s bohatým a vyváženým chuťovým profilom. Upražená je v našej pražiarni pod dohľadom BIO kontrolného orgánu. Jej charakteristickými tónmi sú kakao, pekanové orechy a jemná dochuť po grapefruite. viac
Kód produktu: 022138 Doprava a platba
Kód kontrolného orgánu: SK-BIO-003 Peru Pichinaki Papagayo je 100% biologicky pestovaná arabika s bohatým a vyváženým chuťovým profilom. Upražená je v našej pražiarni pod dohľadom BIO kontrolného orgánu. Jej charakteristickými tónmi sú kakao, pekanové orechy a jemná dochuť po grapefruite. viac
Kód produktu: 022138 Doprava a platba
Peru Pichinaki Papagayo je 100% biologicky pestovaná arabika s bohatým a vyváženým chuťovým profilom. Upražená je v našej pražiarni pod dohľadom BIO kontrolného orgánu. Jej charakteristickými tónmi sú kakao, pekanové orechy a jemná dochuť po grapefruite. Táto káva pochádza z oblasti Mayobamba v Peru, kde je pestovaná s ohľadom na životné prostredie a zachovanie biodiverzity. Jej výnimočná kvalita a bohatá chuť ju robia obľúbenou voľbou pre náročných milovníkov kávy, ktorí ocenia jej komplexnú arómu a hladký, vyvážený profil.
O Farme
Združenie Cooperativa Alto Mayo bolo založené 15 pestovateľmi kávy v roku 2012, ktorí sa spoločne snažili vyvíjať kvalitnú kávu. Produkujú najmä výberové kávy pri ktorých pestovaní dbajú na životné prostredie a sanžia sa zlepšovať kvalitu života svojich členov. V súčasnosti do združenia patrí 1200 producentov kávy, z ktorých 500 sú ženy a 800 mužov. Certifikácie sú zamerané na zachovanie biodiverzity a zabezpečenie udržateľných živobytí implementáciou dobrých praktík využívania pôdy, s cieľom zlepšiť životný štýl našich spoločníkov, ich komunít a budúcich generácií.
O krajine
História pestovania kávy v Peru siaha až do 18. storočia, keď do krajiny priniesli prvými kávovníkovými rastlinami jezuiti. Avšak komerčné pestovanie kávy sa začalo rozvíjať až neskôr v 19. storočí, keď sa káva stala jedným z hlavných plodín exportu.
V oblastiach ako Chanchamayo, Puno, Junín a Cusco sa začali zakladateľmi farmy kávy a pestovateľmi rôzne druhy kávovníka. Tieto regióny ponúkajú ideálne podmienky pre pestovanie kávy, vrátane vhodného podnebia, výškových polôh a pôdnej kvality.
V priebehu času si Peru získalo renomé pre svoje kvalitné arabikové kávy s rôznymi chuťovými profilmi a jedinečnými charakteristikami, ktoré závisia od rôznych regiónov a nadmorských výšok. Dnes je peruánska káva vyhľadávaná po celom svete pre svoju vynikajúcu kvalitu a bohatú chuť. Odborníci na kávu ocenia rozmanitosť peruánskych káv a ich schopnosť poskytnúť výnimočný zážitok z každej šálky.
Certifikácia
Kontrolný orgán, pestovateľ: PE-BIO-120
Kontrolný orgán, distribútor: SK-BIO-003
Kontrolný orgán, pražiareň: SK-BIO-003
| Chuť | Vyvážená, Oriešková |
|---|---|
| druh | 100% arabica, 100% BIO arabica |
| Odroda | Caturra, Typica, Pache, Bourbon |
| Oblasť | Južná Amerika |
| Typ | Pichinaki Papagayo |
| horkosť |
|
| acidita |
|
| chuťový profil | pekanové orechy, kakao, grapefruit |
| Spracovanie | washed |
| Spôsob prípravy |
|
| Nadmorská výška | 1 000 - 1 900 mnm |
| Farma | Združenie mikrofariem |
| Okres | San Martin |
| Región | Mayobamba |
| Cupping score | 84 |
| Producent | Cooperativa Alto Mayo |
| Chuť | Vyvážená, Oriešková |
|---|---|
| druh | 100% arabica, 100% BIO arabica |
| Odroda | Caturra, Typica, Pache, Bourbon |
| Oblasť | Južná Amerika |
| Typ | Pichinaki Papagayo |
| horkosť |
|
| acidita |
|
| chuťový profil | pekanové orechy, kakao, grapefruit |
| Spracovanie | washed |
| Spôsob prípravy |
|
| Nadmorská výška | 1 000 - 1 900 mnm |
| Farma | Združenie mikrofariem |
| Okres | San Martin |
| Región | Mayobamba |
| Cupping score | 84 |
| Producent | Cooperativa Alto Mayo |
Marta Fanfarová Overená recenzia

Arabika vs. Robusta
Rozšírené názvy, ktoré poznajú asi všetci Arabika (Coffea arabica) a Robusta (Coffea Canephora). Čo znamenajú, aký je medzi nimi rozdiel ale aj veľa iného sa dozviete v tomto článku.




