Papua New Guinea Simbu - Gramáž: 200g
Papua New Guinea Simbu - Gramáž: 200g
Vysoko kvalitná káva z regiónu Simbu v Papui Novej Guinei. Táto oblasť sa nachádza vo vnútrozemí krajiny a je známa svojou produkciou výnimočných kávových zŕn. Káva sa pestuje vo výške približne od 1 600 do 1 850 metrov nad morom, čo je optimálne pre rozvoj lahodných a bohatých chutí. Kávovníky v regióne Simbu rastú v tieni vyšších stromov, čo umožňuje pomalšie a rovnomernejšie dozrievanie plodov. To prispieva k výraznej a komplexnej chuti kávy. viac
Kód produktu: 022127 Doprava a platba
Vysoko kvalitná káva z regiónu Simbu v Papui Novej Guinei. Táto oblasť sa nachádza vo vnútrozemí krajiny a je známa svojou produkciou výnimočných kávových zŕn. Káva sa pestuje vo výške približne od 1 600 do 1 850 metrov nad morom, čo je optimálne pre rozvoj lahodných a bohatých chutí. Kávovníky v regióne Simbu rastú v tieni vyšších stromov, čo umožňuje pomalšie a rovnomernejšie dozrievanie plodov. To prispieva k výraznej a komplexnej chuti kávy. viac
Kód produktu: 022127 Doprava a platba
Vysoko kvalitná káva z regiónu Simbu v Papui Novej Guinei. Táto oblasť sa nachádza vo vnútrozemí krajiny a je známa svojou produkciou výnimočných kávových zŕn. Káva sa pestuje vo výške približne od 1 600 do 1 850 metrov nad morom, čo je optimálne pre rozvoj lahodných a bohatých chutí. Kávovníky v regióne Simbu rastú v tieni vyšších stromov, čo umožňuje pomalšie a rovnomernejšie dozrievanie plodov. To prispieva k výraznej a komplexnej chuti kávy.
Táto výberová 100% arbika má výraznú hroznovú chuť ktorá je vyvážená jemnou sladkosťou mliečnej čokolády. Celkovo ide o bohatú a vyváženú kávu s jemnou a hladkou textúrou. Kávu odporúčame na prípravu pomocou filtra alebo pre milovníkov vyvážených a ovocných káv aj ako espresso. Výborne sa hodí aj do mliečnych nápojov.
O Farme
Združenie mikrofarmárov, ktorí tieto kávy spracovávaju formou "parchment", vyvinuli a zdokonalili svoju techniku na výrobu čistého a vyváženého produktu. Ručný zber zabezpečuje že sa do várky dostanú iba najlepšie plody. Tieto "parchment" zrná sa sušia na slnku, aby obsahovali menej ako dvanásť percent vlhkosti.
Aby sa zachovala kvalita, kávy zostávajú v horách, kde je podnebie oveľa menej vlhké. Keď príde čas na export, kávy sa prepravujú cestou približne dvesto míľ do prístavného mesta Lae odkiaľ sú odosielané do celého sveta.
O krajine
Historické záznamy naznačujú, že káva sa v Papue Novej Guinei pestovala už od začiatku 20. storočia. Avšak kávové pestovanie v tomto regióne má oveľa staršiu tradíciu, ktorá siaha až do doby pred príchodom európskych osadníkov.
Pôvodne sa na ostrove Nová Guinea, zahrňujúcom aj dnešnú Papuu Novú Guineu, nachádzalo množstvo divokorastúcej kávy. V priebehu kolonizácie ostrova európskymi mocnosťami, ako sú Holandsko a Veľká Británia, sa začalo s aktívnym pestovaním kávy na plantážach. Pestovanie kávy bolo zavádzané predovšetkým na obchodné účely, keďže káva bola vysoko ceneným tovarom na medzinárodnom trhu.
V 20. storočí sa pestovanie kávy v Papue Novej Guinei začalo intenzívnejšie rozvíjať. Mali byť vytvorené podmienky pre rozvoj kávového priemyslu v tejto oblasti. Boli zriadené plantáže, na ktorých sa pestovali komerčné odrody kávovníka. Domorodé obyvateľstvo bolo často zapojené do práce na týchto plantážach a získavalo zamestnanie v rámci kávového priemyslu.
Dnes je Papua Nová Guinea známa ako producent vysokej kvality arabiky. Kávové farmy v regióne Simbu, Eastern Highlands a ďalších častiach krajiny pestujú kávu na rôznych nadmorských výškach, čo prispieva k rozmanitosti chutí a charakteristík jednotlivých kávových odrod. Mnoho pestovateľov je stále malých farmárov, ktorí dodržiavajú tradičné metódy pestovania a spracovania kávy, čím sa udržiava autenticita a kvalita papuánskej kávy.
Chuť | Ovocná, Vyvážená |
---|---|
druh | 100% arabica |
Odroda | typica, bourbon |
Oblasť | Oceánia |
horkosť | |
acidita | |
chuťový profil | hrozno, kakao, mliečna čokoláda |
Spracovanie | washed |
Spôsob prípravy | |
Nadmorská výška | 1 600 - 1 850 mnm |
Okres | Eastern Highlands |
Región | Simbu |
Cupping score | 83,25 |
Producent | Paradise Mountains PSC |
Chuť | Ovocná, Vyvážená |
---|---|
druh | 100% arabica |
Odroda | typica, bourbon |
Oblasť | Oceánia |
horkosť | |
acidita | |
chuťový profil | hrozno, kakao, mliečna čokoláda |
Spracovanie | washed |
Spôsob prípravy | |
Nadmorská výška | 1 600 - 1 850 mnm |
Okres | Eastern Highlands |
Región | Simbu |
Cupping score | 83,25 |
Producent | Paradise Mountains PSC |
Arabika vs. Robusta
Rozšírené názvy, ktoré poznajú asi všetci Arabika (Coffea arabica) a Robusta (Coffea Canephora). Čo znamenajú, aký je medzi nimi rozdiel ale aj veľa iného sa dozviete v tomto článku.