Nicaragua Bethania

Nicaragua Bethania

1 bod do vernostného systému Čerstvo napražená

Grand Coffee

Jedinečná káva so zaujímavým chuťovým profilom, ktorý v sebe nesie tóny čučoriedok, manga, melóna a javorového sirupu. Táto káva je ideálnym príkladom bohatstva a rozmanitosti chutí, ktoré dokáže nicaraguanská káva ponúknuť. Jej ovocné a sladké tóny robia z tejto kávy príjemný zážitok pre všetkých milovníkov výberových káv. viac

Kód produktu: P00241 Doprava a platba

od 11,10 € s DPH
Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
200g 1000g
svetlé

ks
Grand Coffee

Jedinečná káva so zaujímavým chuťovým profilom, ktorý v sebe nesie tóny čučoriedok, manga, melóna a javorového sirupu. Táto káva je ideálnym príkladom bohatstva a rozmanitosti chutí, ktoré dokáže nicaraguanská káva ponúknuť. Jej ovocné a sladké tóny robia z tejto kávy príjemný zážitok pre všetkých milovníkov výberových káv. viac

Kód produktu: P00241 Doprava a platba

Jedinečná káva so zaujímavým chuťovým profilom, ktorý v sebe nesie tóny čučoriedok, manga, melóna a javorového sirupu. Táto káva je ideálnym príkladom bohatstva a rozmanitosti chutí, ktoré dokáže nicaraguanská káva ponúknuť. Jej ovocné a sladké tóny robia z tejto kávy príjemný zážitok pre všetkých milovníkov výberových káv.

O spracovaní

Káva bola spracovaná metódou anaeróbnej fermentácie. Tento proces prebieha bez prístupu kyslíka, čo pomáha zvýrazniť ovocné chute a pridáva káve jedinečný charakter. Anaeróbna fermentácia umožňuje kontrolované a dlhšie fermentačné obdobie, čo vedie k komplexným a výrazným chuťovým profilom, kde sa harmonicky miešajú ovocné a sladké tóny.

O regióne/farme

Káva pochádza z regiónu Nueva Segovia, ktorý sa nachádza na severe Nikaraguy. Tento región, hoci menší ako známejšie oblasti Matagalpa a Madriz, poskytuje ideálne podmienky pre pestovanie kávy. Svojou horskou krajinou, úrodnou pôdou a vysokou nadmorskou výškou ponúka optimálne prostredie pre pestovanie výberovej kávy. Región je tiež známy svojím úspechom na súťažiach Cup of Excellence, kde často dominujú kávy práve z tejto oblasti. Farmári v tejto oblasti sú prevažne malí producenti, ktorí starostlivo pestujú kávu na farmách s priemernou rozlohou okolo troch hektárov, pričom zber úrody prebieha od novembra do marca.

O krajine

Pestovanie kávy v Nikarague začalo v 19. storočí, keď sa káva stala dôležitou exportnou plodinou krajiny. Počas 20. storočia však produkciu negatívne ovplyvnili občianske vojny a prírodné katastrofy, čo spomalilo jej rozvoj. Napriek tomu sa Nikaragua postupne stala známou pre svoju kvalitnú kávu, najmä vďaka malým farmárom a investíciám do špeciálnych odrôd.

Parametre
Chuť Sladká, Vyvážená
druh 100% arabica
Odroda Red Catuaí
Oblasť Stredná Amerika
horkosť 1/5 ,, . .. ,.
acidita 1/5 2/5 3/5 , ,,
chuťový profil čučoriedky, mango, melón, javorový syrup
Spracovanie anaerobic natural
Spôsob prípravy espresso filter
Nadmorská výška 1 600 mnm
Farma Združenie mikrofariem
Región Nueva Segovia
Cupping score 86
Chuť Sladká, Vyvážená
druh 100% arabica
Odroda Red Catuaí
Oblasť Stredná Amerika
horkosť 1/5 ,, . .. ,.
acidita 1/5 2/5 3/5 , ,,
chuťový profil čučoriedky, mango, melón, javorový syrup
Spracovanie anaerobic natural
Spôsob prípravy espresso filter
Nadmorská výška 1 600 mnm
Farma Združenie mikrofariem
Región Nueva Segovia
Cupping score 86