Indonesia Sumatra Mandheling SK-BIO-003

Indonesia Sumatra Mandheling SK-BIO-003


Grand Roastery

Kód kontrolného orgánu: SK-BIO-003 Výrazná káva s pôvodom na sopečných svahoch Sumatry, spracovaná tradičnou metódou Giling Basah. V šálke ponúka jemnú aciditu, plné telo a tóny tabaku, korenia a čokolády. Pestovaná je drobnými farmármi v tieni tropických stromov. Vďaka ručnému triedeniu dosahuje výnimočnú čistotu a vyváženosť chutí. viac

Kód produktu: 00277 Doprava a platba

od 9,50 € s DPH
Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
200g 1000g
omni - stredne tmavé (espresso, filter)

ks
Grand Roastery

Kód kontrolného orgánu: SK-BIO-003 Výrazná káva s pôvodom na sopečných svahoch Sumatry, spracovaná tradičnou metódou Giling Basah. V šálke ponúka jemnú aciditu, plné telo a tóny tabaku, korenia a čokolády. Pestovaná je drobnými farmármi v tieni tropických stromov. Vďaka ručnému triedeniu dosahuje výnimočnú čistotu a vyváženosť chutí. viac

Kód produktu: 00277 Doprava a platba

Indonesia Sumatra Mandheling BIO je výnimočná káva pochádzajúca z úrodných sopečných svahov hory Leuser, neďaleko prístavu Padang v západnej časti ostrova Sumatra. Hoci názov „Mandheling“ neoznačuje konkrétnu lokalitu, odkazuje na etnickú skupinu Mandailing žijúcu v regióne Batak, ktorá je historicky spojená s pestovaním kávy. Káva Mandheling je známa svojím bohatým telom, minimálnou aciditou a typickým chuťovým profilom s tónmi korenia, čokolády a jemnej zemitej arómy.

O spracovaní – Giling Basah

Káva Mandheling je spracovaná tradičnou sumatranskou metódou Giling Basah, ktorá je pre tento región špecifická. Tento proces zahŕňa lúpanie zrna pri zvyškovej vlhkosti približne 50 %, čo je podstatne viac než pri bežných metódach (10–12 %). Takto vzniká nezameniteľný chuťový profil: mierna acidita, bohaté telo a tóny sladkého tabaku, korenia a čokolády. Kvalita je navyše podporená triedením „Triple-Picked“, pri ktorom sa zrná ručne triedia na defekty trikrát – výsledkom je čistá a vyvážená chuť.

O krajine pôvodu

Sumatra, druhý najväčší ostrov Indonézie, je domovom jednej z najpozoruhodnejších kávových oblastí sveta. Vďaka vulkanickej pôde, vysokej nadmorskej výške a tropickému podnebiu sú tu ideálne podmienky pre pestovanie kávy. Kávu tu najčastejšie pestujú drobní farmári v tieni stromov s dôrazom na prírodné nechemické pestovanie. Káva z tejto oblasti vyniká svojou originalitou a charakterom, ktorý odráža bohatú kultúru a tradíciu pestovania kávy na Sumatre.

Parametre
Chuť Korenistá, Vyvážená, zemitá
druh 100% arabica, 100% BIO arabica
Odroda Catimor, typica
Oblasť Oceánia
horkosť 1/5 2/5 3/5 . ..
acidita 1/5 , ,, . ..
chuťový profil tabak, korenie, čokoláda, zelený čaj
Spracovanie Giling basah (wet-hulled)
Spôsob prípravy espresso filter zalievanie
Nadmorská výška 900 - 1 600 mnm
Farma Združenie mikrofariem
Okres Batak, Aceh
Cupping score 85
Producent Koperasi Gayo Mandiri
Chuť Korenistá, Vyvážená, zemitá
druh 100% arabica, 100% BIO arabica
Odroda Catimor, typica
Oblasť Oceánia
horkosť 1/5 2/5 3/5 . ..
acidita 1/5 , ,, . ..
chuťový profil tabak, korenie, čokoláda, zelený čaj
Spracovanie Giling basah (wet-hulled)
Spôsob prípravy espresso filter zalievanie
Nadmorská výška 900 - 1 600 mnm
Farma Združenie mikrofariem
Okres Batak, Aceh
Cupping score 85
Producent Koperasi Gayo Mandiri