Indonesia Bang Silalahi - jahoda infused - Gramáž: 200g
Indonesia Bang Silalahi - jahoda infused - Gramáž: 200g
Indonézska káva od farmára Banga Silalahiho je výnimočná káva pochádzajúca z oblasti Toba na Sumatre v Indonézii. Káva bola fermentovaná s jahodami - tento proces dodáva káve jedinečnú chuť a arómu. viac
Kód produktu: 22229 Doprava a platba
Indonézska káva od farmára Banga Silalahiho je výnimočná káva pochádzajúca z oblasti Toba na Sumatre v Indonézii. Káva bola fermentovaná s jahodami - tento proces dodáva káve jedinečnú chuť a arómu. viac
Kód produktu: 22229 Doprava a platba
Indonézska káva od farmára Banga Silalahiho je výnimočná káva pochádzajúca z oblasti Toba na Sumatre v Indonézii. Táto káva sa pestuje vo výške 1400 m n. m. a patrí k odrode Catimor. Vyniká svojou komplexnou chuťou a vysokou kvalitou, ktorá je výsledkom dôsledného pestovania a spracovania na organicky certifikovaných farmách. Každé zrnko je starostlivo zozbierané ručne a spracované s dôrazom na zachovanie unikátnej chuti a arómy.
O spracovaní
Káva je spracovaná špeciálnou metódou nazývanou Anaerobic Washed Fruit Enzyme Infused Process. Spracovanie kávy Bang Silalahi začína ručným výberom zrelých čerešní, ktoré sa zbavia šupky a fermentujú v anaeróbnom prostredí s prírodnými jahodovými enzýmami na zvýšenie komplexnosti chuti. Po fermentácii sa káva premyje, suší sa v pergamenovom obale na vlhkosť 13 %, následne sa odstráni pergamenový obal, dosuší na 11,5 % vlhkosť. Následne sa triedi, balí a prechádza finálnou kontrolou kvality pred exportom.
Táto metóda prináša unikátne chuťové profily s výraznou sladkosťou, bohatou ovocnou arómou a zložitou dochuťou, čo ju odlišuje od bežných spôsobov spracovania.
O farme
Farma Bang Silalahi bola založená v roku 2004 ako súčasť výskumného programu zameraného na podporu udržateľného poľnohospodárstva v regióne. Postupne sa rozšírila na 20 hektárov a získala certifikáciu organického pestovania. Farmári spolupracujú s nemeckou organizáciou GIZ na propagácii ekologických metód a s licencovanými odborníkmi na zvyšovanie kvality produkcie. Farmári dbajú na ochranu biodiverzity a aplikujú princípy ekologického a biodynamického poľnohospodárstva. Svojou prácou prispievajú k rozvoju komunity, zachovávaniu miestnych tradícií a zlepšovaniu životného prostredia. Výsledkom je šálka kávy, ktorá predstavuje harmonickú symbiózu prírody, kultúry a vedy.
O krajine
Pestovanie kávy má v Indonézii dlhú a bohatú históriu, ktorá siaha až do začiatku 18. storočia, keď holandskí kolonizátori priniesli kávovníky na ostrov Jáva. Indonézia sa rýchlo stala jedným z popredých svetových producentov kávy a známa je najmä svojimi unikátnymi chuťovými profilmi a rôznorodými metódami spracovania. Medzi najvýznamnejšie pestovateľské oblasti patria Jáva, Sumatra, Bali, Sulawesi a Flores, pričom každá z nich ponúka špecifické charakteristiky kávy.
Ostrov Sumatra, kde sa pestuje aj káva Bang Silalahi, je známa svojimi bohatými vulkanickými pôdami a tradičnou metódou spracovania zvanou “Giling Basah,” ktorá pridáva káve jedinečný zemitý charakter. Moderné farmy, ako tá v oblasti Bang Silalahi, nadväzujú na túto tradíciu, no súčasne implementujú pokročilé ekologické a inovatívne postupy, čím zachovávajú jedinečnosť indonézskej kávy a posúvajú jej kvalitu na novú úroveň.
Chuť | Ovocná, Sladká |
---|---|
druh | 100% arabica |
Odroda | catimor |
Oblasť | Oceánia |
horkosť | |
acidita | |
chuťový profil | jahodové cukríky, lesné ovocie, biela čokoláda |
Spracovanie | fruit enzyme infused, anaerobic |
Spôsob prípravy | |
Nadmorská výška | 1 400 mnm |
Región | Sumatra, Toba |
Cupping score | 88 |
Producent | Alami specialty coffee |
Chuť | Ovocná, Sladká |
---|---|
druh | 100% arabica |
Odroda | catimor |
Oblasť | Oceánia |
horkosť | |
acidita | |
chuťový profil | jahodové cukríky, lesné ovocie, biela čokoláda |
Spracovanie | fruit enzyme infused, anaerobic |
Spôsob prípravy | |
Nadmorská výška | 1 400 mnm |
Región | Sumatra, Toba |
Cupping score | 88 |
Producent | Alami specialty coffee |
HARIO V60
1:16,6 15g = 250g (92°C)
19 klikov na Comandante (stredné mletie)
0:00 +30g (blooming, zamiešať)
0:30 +120g = 150g
0:50 +50g = 200g 1:10
+50g = 250g (zamiešať)
výsledný čas: 2:10
na prípravu odporúčame upravenú vodu