Indonesia Bang Silalahi - jahoda infused - Gramáž: 200g

Indonesia Bang Silalahi - jahoda infused - Gramáž: 200g

0 bodov do vernostného systému Čerstvo napražená

Grand Coffee

Indonézska káva od farmára Banga Silalahiho je výnimočná káva pochádzajúca z oblasti Toba na Sumatre v Indonézii. Káva bola fermentovaná s jahodami - tento proces dodáva káve jedinečnú chuť a arómu. viac

Kód produktu: 22229 Doprava a platba

16,90 € s DPH
Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
svetlé

Skladom
ks
Grand Coffee

Indonézska káva od farmára Banga Silalahiho je výnimočná káva pochádzajúca z oblasti Toba na Sumatre v Indonézii. Káva bola fermentovaná s jahodami - tento proces dodáva káve jedinečnú chuť a arómu. viac

Kód produktu: 22229 Doprava a platba

Indonézska káva od farmára Banga Silalahiho je výnimočná káva pochádzajúca z oblasti Toba na Sumatre v Indonézii. Táto káva sa pestuje vo výške 1400 m n. m. a patrí k odrode Catimor. Vyniká svojou komplexnou chuťou a vysokou kvalitou, ktorá je výsledkom dôsledného pestovania a spracovania na organicky certifikovaných farmách. Každé zrnko je starostlivo zozbierané ručne a spracované s dôrazom na zachovanie unikátnej chuti a arómy.

O spracovaní

Káva je spracovaná špeciálnou metódou nazývanou Anaerobic Washed Fruit Enzyme Infused Process. Spracovanie kávy Bang Silalahi začína ručným výberom zrelých čerešní, ktoré sa zbavia šupky a fermentujú v anaeróbnom prostredí s prírodnými jahodovými enzýmami na zvýšenie komplexnosti chuti. Po fermentácii sa káva premyje, suší sa v pergamenovom obale na vlhkosť 13 %, následne sa odstráni pergamenový obal, dosuší na 11,5 % vlhkosť. Následne sa triedi, balí a prechádza finálnou kontrolou kvality pred exportom.

Táto metóda prináša unikátne chuťové profily s výraznou sladkosťou, bohatou ovocnou arómou a zložitou dochuťou, čo ju odlišuje od bežných spôsobov spracovania.

O farme

Farma Bang Silalahi bola založená v roku 2004 ako súčasť výskumného programu zameraného na podporu udržateľného poľnohospodárstva v regióne. Postupne sa rozšírila na 20 hektárov a získala certifikáciu organického pestovania. Farmári spolupracujú s nemeckou organizáciou GIZ na propagácii ekologických metód a s licencovanými odborníkmi na zvyšovanie kvality produkcie. Farmári dbajú na ochranu biodiverzity a aplikujú princípy ekologického a biodynamického poľnohospodárstva. Svojou prácou prispievajú k rozvoju komunity, zachovávaniu miestnych tradícií a zlepšovaniu životného prostredia. Výsledkom je šálka kávy, ktorá predstavuje harmonickú symbiózu prírody, kultúry a vedy.

O krajine

Pestovanie kávy má v Indonézii dlhú a bohatú históriu, ktorá siaha až do začiatku 18. storočia, keď holandskí kolonizátori priniesli kávovníky na ostrov Jáva. Indonézia sa rýchlo stala jedným z popredých svetových producentov kávy a známa je najmä svojimi unikátnymi chuťovými profilmi a rôznorodými metódami spracovania. Medzi najvýznamnejšie pestovateľské oblasti patria Jáva, Sumatra, Bali, Sulawesi a Flores, pričom každá z nich ponúka špecifické charakteristiky kávy.

Ostrov Sumatra, kde sa pestuje aj káva Bang Silalahi, je známa svojimi bohatými vulkanickými pôdami a tradičnou metódou spracovania zvanou “Giling Basah,” ktorá pridáva káve jedinečný zemitý charakter. Moderné farmy, ako tá v oblasti Bang Silalahi, nadväzujú na túto tradíciu, no súčasne implementujú pokročilé ekologické a inovatívne postupy, čím zachovávajú jedinečnosť indonézskej kávy a posúvajú jej kvalitu na novú úroveň.

Parametre
Chuť Ovocná, Sladká
druh 100% arabica
Odroda catimor
Oblasť Oceánia
horkosť , ,, . .. ,.
acidita 1/5 2/5 3/5 .. ,.
chuťový profil jahodové cukríky, lesné ovocie, biela čokoláda
Spracovanie fruit enzyme infused, anaerobic
Spôsob prípravy espresso filter
Nadmorská výška 1 400 mnm
Región Sumatra, Toba
Cupping score 88
Producent Alami specialty coffee
Chuť Ovocná, Sladká
druh 100% arabica
Odroda catimor
Oblasť Oceánia
horkosť , ,, . .. ,.
acidita 1/5 2/5 3/5 .. ,.
chuťový profil jahodové cukríky, lesné ovocie, biela čokoláda
Spracovanie fruit enzyme infused, anaerobic
Spôsob prípravy espresso filter
Nadmorská výška 1 400 mnm
Región Sumatra, Toba
Cupping score 88
Producent Alami specialty coffee

HARIO V60

1:16,6    15g = 250g  (92°C)

19 klikov na Comandante (stredné mletie)

0:00   +30g    (blooming, zamiešať)

0:30   +120g    = 150g

0:50   +50g      = 200g 1:10  

+50g      = 250g (zamiešať)

výsledný čas: 2:10


na prípravu odporúčame upravenú vodu