Indonesia Gayo Asman - Gramáž: 200g

Indonesia Gayo Asman - Gramáž: 200g

1 bod do vernostného systému Čerstvo napražená

Grand Coffee

Táto výberová 100% arabika od farmára Asmana Arianta bola spracovaná metódou "washed" čím si zachováva čistotu a jasnosť chutí. Výrazné tóny pomaranča, vanilky a hnedého cukru, dodávajú tejto káve hlbokú a bohatú chuťovú zložitosť. viac

Kód produktu: 022132 Doprava a platba

11,10 €
Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
200g
200g
1000g
1000g
svetlé (filter)

Skladom
ks
Grand Coffee

Táto výberová 100% arabika od farmára Asmana Arianta bola spracovaná metódou "washed" čím si zachováva čistotu a jasnosť chutí. Výrazné tóny pomaranča, vanilky a hnedého cukru, dodávajú tejto káve hlbokú a bohatú chuťovú zložitosť. viac

Kód produktu: 022132 Doprava a platba

Táto výberová 100% arabika od farmára Asmana Arianta bola spracovaná metódou "washed" čím si zachováva čistotu a jasnosť chutí. Výrazné tóny pomaranča, vanilky a hnedého cukru, dodávajú tejto káve hlbokú a bohatú chuťovú zložitosť. Okrem toho si môžete vychutnať aj jemné nuansy mliečnej čokolády, ktoré pridávajú dozvukom kávy hladký a krémovitý charakter. Celkovo je Indonesia Gayo Asman skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú vyvážený a lahodný kávovy zážitok s bohatou škálou jemných chuťových tónov.

Takmer všetky farmy na Sumatre sú malé, väčšinou s rozlohou od 0,5 do 2,5 hektára. Káva je hlavnou plodinou, ale väčšina farmárov tiež pestuje zeleninu, kukuricu a ovocie. Tieto medziprodukty tvoria podstatnú časť rodinnej stravy. Okrem toho mnoho drobných farmárov pracuje aj ako nájomní pracovníci na plantážach čaju. Plantáže čaju sú často umiestnené vedľa kávových fariem, a keď sa skončí zber kávy, farmári pomáhajú pri zbere čajových listov.

O farme/stanici

Asman Arianto pochádza z Palembangu na Južnej Sumatre, ale od roku 1998 žije a pracuje v Acehu Tengah. Asman sa venoval kávovníctvu a založil Družstvo Ribang Gayo Musara v roku 2018 s cieľom ponúknuť konkurencieschopné ceny a podporiť farmárov. Družstvo má viac ako 350 členov a poskytuje tréning a podporu pre pestovateľov kávy.

O krajine

História pestovania kávy v Indonézii, a špeciálne na Sumatre, sa začala v 17. storočí, keď holandskí kolonizátori začali zavádzať kávové plantáže do tejto oblasti.

Na Sumatre sa pestovala najmä robusta, ktorá sa dobre prispôsobila miestnemu tropickému podnebiu a pôde. Robusta bola považovaná za odolnú a ľahko pestovateľnú. Postupom času sa však na Sumatre začala pestovať aj arabika, ktorá sa stala obľúbenou medzi miestnymi farmármi a producentmi.

Sumatra sa stala jedným z hlavných svetových výrobcov kávy, pričom káva z tejto oblasti získala významné postavenie na trhu. Káva z Sumatry je známa svojím jedinečným chuťovým profilom a kvalitou, čo ju robí obľúbenou vo svete specialty kávy.

Dnes je pestovanie kávy na Sumatre stále dôležitou súčasťou miestnej ekonomiky a káva z tejto oblasti je vyhľadávaná pre svoju bohatú chuťovú paletu a charakteristické vlastnosti. Sumatra si zachovala svoje miesto medzi poprednými svetovými regiónmi pestovania kávy a je dôležitým hráčom na trhu specialty kávy.

Parametre
Chuť Ovocná, Sladká
druh 100% arabica
Odroda Abyssinia, Ateng, Gayo 1, Gayo 2, Timtim
Oblasť Oceánia
horkosť 1/5,,,...
acidita 1/52/53/5..,.
chuťový profil pomaranč, vanilka, hnedý cukor, korenie, mliečna čokoláda
Spracovanie washed
Spôsob prípravy espressofilter
Nadmorská výška 1 500 - 1 700 mnm
Farma Ribang Gayo
Región Sumatra, Aceh
Cupping score 87