Indonesia Gayo Asman
Indonesia Gayo Asman
Táto výberová 100% arabika od farmára Asmana Arianta bola spracovaná metódou "washed" čím si zachováva čistotu a jasnosť chutí. Výrazné tóny pomaranča, vanilky a hnedého cukru, dodávajú tejto káve hlbokú a bohatú chuťovú zložitosť. viac
Kód produktu: P00213 Doprava a platba
Táto výberová 100% arabika od farmára Asmana Arianta bola spracovaná metódou "washed" čím si zachováva čistotu a jasnosť chutí. Výrazné tóny pomaranča, vanilky a hnedého cukru, dodávajú tejto káve hlbokú a bohatú chuťovú zložitosť. viac
Kód produktu: P00213 Doprava a platba
Táto výberová 100% arabika od farmára Asmana Arianta bola spracovaná metódou "washed" čím si zachováva čistotu a jasnosť chutí. Výrazné tóny pomaranča, vanilky a hnedého cukru, dodávajú tejto káve hlbokú a bohatú chuťovú zložitosť. Okrem toho si môžete vychutnať aj jemné nuansy mliečnej čokolády, ktoré pridávajú dozvukom kávy hladký a krémovitý charakter. Celkovo je Indonesia Gayo Asman skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú vyvážený a lahodný kávovy zážitok s bohatou škálou jemných chuťových tónov.
Takmer všetky farmy na Sumatre sú malé, väčšinou s rozlohou od 0,5 do 2,5 hektára. Káva je hlavnou plodinou, ale väčšina farmárov tiež pestuje zeleninu, kukuricu a ovocie. Tieto medziprodukty tvoria podstatnú časť rodinnej stravy. Okrem toho mnoho drobných farmárov pracuje aj ako nájomní pracovníci na plantážach čaju. Plantáže čaju sú často umiestnené vedľa kávových fariem, a keď sa skončí zber kávy, farmári pomáhajú pri zbere čajových listov.
O farme/stanici
O krajine
História pestovania kávy v Indonézii, a špeciálne na Sumatre, sa začala v 17. storočí, keď holandskí kolonizátori začali zavádzať kávové plantáže do tejto oblasti.
Na Sumatre sa pestovala najmä robusta, ktorá sa dobre prispôsobila miestnemu tropickému podnebiu a pôde. Robusta bola považovaná za odolnú a ľahko pestovateľnú. Postupom času sa však na Sumatre začala pestovať aj arabika, ktorá sa stala obľúbenou medzi miestnymi farmármi a producentmi.
Sumatra sa stala jedným z hlavných svetových výrobcov kávy, pričom káva z tejto oblasti získala významné postavenie na trhu. Káva z Sumatry je známa svojím jedinečným chuťovým profilom a kvalitou, čo ju robí obľúbenou vo svete specialty kávy.
Dnes je pestovanie kávy na Sumatre stále dôležitou súčasťou miestnej ekonomiky a káva z tejto oblasti je vyhľadávaná pre svoju bohatú chuťovú paletu a charakteristické vlastnosti. Sumatra si zachovala svoje miesto medzi poprednými svetovými regiónmi pestovania kávy a je dôležitým hráčom na trhu specialty kávy.
Chuť | Ovocná, Sladká |
---|---|
druh | 100% arabica |
Odroda | Abyssinia, Ateng, Gayo 1, Gayo 2, Timtim |
Oblasť | Oceánia |
horkosť | |
acidita | |
chuťový profil | pomaranč, vanilka, hnedý cukor, korenie, mliečna čokoláda |
Spracovanie | washed |
Spôsob prípravy | |
Nadmorská výška | 1 500 - 1 700 mnm |
Farma | Ribang Gayo |
Región | Sumatra, Aceh |
Cupping score | 87 |
Chuť | Ovocná, Sladká |
---|---|
druh | 100% arabica |
Odroda | Abyssinia, Ateng, Gayo 1, Gayo 2, Timtim |
Oblasť | Oceánia |
horkosť | |
acidita | |
chuťový profil | pomaranč, vanilka, hnedý cukor, korenie, mliečna čokoláda |
Spracovanie | washed |
Spôsob prípravy | |
Nadmorská výška | 1 500 - 1 700 mnm |
Farma | Ribang Gayo |
Región | Sumatra, Aceh |
Cupping score | 87 |
Spracovanie kávy
Káva, obľúbený nápoj miliónov ľudí po celom svete, prechádza komplexným procesom spracovania od času, zberu, až po chvíľu, keď sa zrná dostanú do šálky. Existuje niekoľko rôznych spôsobov spracovania kávy, z ktorých každý prináša unikátne vlastnosti a chuťové nuansy. Medzi najznámejšie metódy patria naturálne spracovanie, washed spracovanie a honey spracovanie.