Ethiopia Mundayo - Gramáž: 200g

Ethiopia Mundayo - Gramáž: 200g

hviezda 1 hviezda 2 hviezda 3 hviezda 4 hviezda 5 (1)Počet hviezdičiek je 5 z 5
1 bod do vernostného systému Čerstvo napražená

Grand Coffee

Ethiopia Mundayo je káva, ktorá ponúka pôvabnú chuťovú paletu plnú jemných tónov čučoriedky, bohatého jahodového džemu a lahodnej čokolády... viac

Kód produktu: 022148 Doprava a platba

11,10 € s DPH
Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
200g 1000g
svetlé

Skladom
ks
Grand Coffee

Ethiopia Mundayo je káva, ktorá ponúka pôvabnú chuťovú paletu plnú jemných tónov čučoriedky, bohatého jahodového džemu a lahodnej čokolády... viac

Kód produktu: 022148 Doprava a platba

Ethiopia Mundayo je káva, ktorá ponúka pôvabnú chuťovú paletu plnú jemných tónov čučoriedky, bohatého jahodového džemu a lahodnej čokolády. Táto káva nás vedená na cestu po etiópskych horách, kde miestni farmári sú známi svojimi dlhoročnými zručnosťami v pestovaní a spracovaní kávy. Je to nápoj, ktorý spája tradičné postupy pestovania a spracovania s exotickými arómami a chutiami, čo ju robí neprehliadnuteľnou vo svete kávy.

O Farme

Miestne farmy sú umiestnené vo výškach približne 1 900 mnm, čo poskytuje ideálne podmienky pre pestovanie kávy. V spolupráci s Testi Specialty Coffee sa tieto farmy zameriavajú na produkciu prvotriednych špecializovaných káv v spracovateľskej stanici AASH PLC. S úctou k tradíciám a zručnostiam miestnych pestovateľov a ich znalostiam o kvalitnom spracovaní vzniká vynikajúca káva s charakteristickou ovocno-kvetinovou kombináciou, ktorá je pre Etiópiu ikonická. S približne 750 miestnymi farmármi, ktorí dodávajú na stanicu, a s farmami zasiatymi zmesou miestnych odrôd Heirloom a JARC. Okrem toho, že farmy využívajú tradičné poľnohospodárske metódy, väčšina z nich sa automaticky riadi organickými postupmi. Poľnohospodári vo West Arsi obvykle minimalizujú použitie hnojív a pesticídov a väčšinu práce vykonávajú manuálne, čo zaisťuje výnimočnú kvalitu kávy a zachováva dlhodobú udržateľnosť poľnohospodárskej činnosti v regióne.

O krajine

História spracovania kávy v Etiópii siaha do hlbokých koreňov, ktoré siahajú do dávnej minulosti. Etiópska káva je známa svojou bohatou a rozmanitou históriou, ktorá sa pripisuje legendám o objavení kávových bobúľ pastierom a ich využití na zvýšenie energie a vitality. Tradícia pestovania a spracovania kávy v Etiópii sa stala základom pre modernú kávovú kultúru a obchod, pričom sa uchovala množina tradičných metód pestovania, spracovania a prípravy kávy, ktoré dodnes formujú identitu etiópskej kávy a jej miesto vo svetovom kávovom priemysle.
Parametre
Chuť Ovocná, Sladká
druh 100% arabica
Odroda heirloom, jarc
Oblasť Afrika
horkosť 1/5 ,, . .. ,.
acidita 1/5 2/5 . .. ,.
chuťový profil čučoriedky, jahodový džem, čokoláda
Spracovanie natural
Spôsob prípravy espresso filter
Nadmorská výška 1 950 mnm
Farma stanica AASH PLC
Región Oromia, Nansebo, West Arsi
Cupping score 87b
Chuť Ovocná, Sladká
druh 100% arabica
Odroda heirloom, jarc
Oblasť Afrika
horkosť 1/5 ,, . .. ,.
acidita 1/5 2/5 . .. ,.
chuťový profil čučoriedky, jahodový džem, čokoláda
Spracovanie natural
Spôsob prípravy espresso filter
Nadmorská výška 1 950 mnm
Farma stanica AASH PLC
Región Oromia, Nansebo, West Arsi
Cupping score 87b