Ethiopia Guji Adola Carbonic
Ethiopia Guji Adola Carbonic

Výberová etiópska káva s chuťovým profilom červeného hrozna, bobuľového ovocia, medu a pomaranča. Vďaka spracovaniu pod tlakom v prostredí oxidu uhličitého ponúka šťavnatý a elegantne vrstvený zážitok – ideálna na filter alebo sladké ovocné espresso. viac
Kód produktu: 00274 Doprava a platba

Výberová etiópska káva s chuťovým profilom červeného hrozna, bobuľového ovocia, medu a pomaranča. Vďaka spracovaniu pod tlakom v prostredí oxidu uhličitého ponúka šťavnatý a elegantne vrstvený zážitok – ideálna na filter alebo sladké ovocné espresso. viac
Kód produktu: 00274 Doprava a platba
O káve
Táto výberová etiópska káva je spracovaná inovatívnou metódou carbonic maceration a prináša výnimočný chuťový zážitok. V šálke nájdeš tóny červeného hrozna, bobuľového ovocia, medu a šťavnatého pomaranča. Vhodná je najmä na filter, ale skvelo funguje aj ako ovocné, sladké espresso.
O farme
Káva pochádza zo spracovateľskej stanice Adola, ktorá sa nachádza v regióne Guji. Stanica spolupracuje s drobnými farmármi z okolia, ktorí pestujú kávovníky v nadmorských výškach nad 1850 m n. m. Kvalita začína už pri selektívnom ručnom zbere a pokračuje precíznym spracovaním.
O spracovaní
Pri carbonic maceration sa celé čerešne fermentujú v uzavretej nádobe naplnenej oxidom uhličitým pod tlakom. Tento kontrolovaný anaeróbny proces spomaľuje fermentáciu, čím sa zvýrazňuje sladkosť, ovocnosť a jemná fermentačná komplexnosť. Výsledok je elegantný a vrstvený chuťový profil.
O krajine
Etiópia je považovaná za kolísku kávy. Región Guji patrí k najvýraznejším producentom výberových káv s bohatou genetickou rozmanitosťou a jedinečným terroirom. Tradičné odrody a moderné spracovanie tu vytvárajú kávy s unikátnym podpisom.
Chuť | Ovocná, Sladká |
---|---|
druh | 100% arabica |
Odroda | heirloom |
Oblasť | Afrika |
horkosť |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
acidita |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
chuťový profil | červené hrozno, bobuľové ovocie, med, pomaranče |
Spracovanie | carbonic maceration |
Spôsob prípravy |
![]() ![]() |
Nadmorská výška | 1 850 mnm |
Farma | Združenie mikrofariem |
Región | Oromia - Guji |
Cupping score | 87b |
Chuť | Ovocná, Sladká |
---|---|
druh | 100% arabica |
Odroda | heirloom |
Oblasť | Afrika |
horkosť |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
acidita |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
chuťový profil | červené hrozno, bobuľové ovocie, med, pomaranče |
Spracovanie | carbonic maceration |
Spôsob prípravy |
![]() ![]() |
Nadmorská výška | 1 850 mnm |
Farma | Združenie mikrofariem |
Región | Oromia - Guji |
Cupping score | 87b |
RECEPT HERE

Arabika vs. Robusta
Rozšírené názvy, ktoré poznajú asi všetci Arabika (Coffea arabica) a Robusta (Coffea Canephora). Čo znamenajú, aký je medzi nimi rozdiel ale aj veľa iného sa dozviete v tomto článku.

Niečo málo o káve z Ethiopie
Telo kávy je stredne silné. Káva očarí hneď na začiatku neuveriteľne krásnou arómou kvetín. V chuti nájdeme pestrú paletu ovocných tónov, orieškov aj čokolády. Kvetinová aróma sa prenáša aj do chuti nápoja. Dochuť je sladká, mierne ovocná, s tónmi horkej čokolády.