Ethiopia Guji Adola Alcoholic
Ethiopia Guji Adola Alcoholic
Explózia tropického ovocia, grapefruitu, pomela a čierneho čaju vďaka fermentácii inšpirovanej vinárstvom. Táto výberová káva je intenzívna, sladká a prekvapivo komplexná – skvelá pre milovníkov výnimočných filtrov alebo štavnatého espressa. viac
Kód produktu: 00275 Doprava a platba
Explózia tropického ovocia, grapefruitu, pomela a čierneho čaju vďaka fermentácii inšpirovanej vinárstvom. Táto výberová káva je intenzívna, sladká a prekvapivo komplexná – skvelá pre milovníkov výnimočných filtrov alebo štavnatého espressa. viac
Kód produktu: 00275 Doprava a platba
O káve
Výberová káva s nezameniteľným charakterom fermentácie alcoholic maceration. V chuti dominuje tropické ovocie, grapefruit, pomelo a čierny čaj. Ideálna na filter, no zaujme aj ako výrazné a šťavnaté espresso pre milovníkov experimentálnych profilov.
O farme
Táto káva pochádza zo spracovateľskej stanice Adola v regióne Guji, kde farmári pestujú kávu vo vysokých nadmorských výškach v súlade s tradičnými metódami. V kombinácii s moderným prístupom ku spracovaniu vznikajú mimoriadne komplexné a čisté kávy.
O spracovaní
Alcoholic maceration sa inšpiruje vinárskym svetom – čerešne fermentujú za prísne kontrolovaných podmienok, kde sa sleduje cukornatosť, teplota aj čas fermentácie. Proces podporuje vznik vyššieho podielu etanolu, čo vytvára bohatý, sladký profil s hlbokou fermentačnou vrstvou a šťavnatou aciditou.
O krajine
Etiópia ako domov kávy ponúka obrovskú variabilitu chutí. Región Guji, s ideálnymi klimatickými podmienkami a tradičnými pestovateľskými praktikami, je zdrojom niektorých z najkomplexnejších káv na svete – a táto káva je toho skvelým príkladom.
| Chuť | Ovocná, Sladká |
|---|---|
| druh | 100% arabica |
| Odroda | heirloom |
| Oblasť | Afrika |
| horkosť |
|
| acidita |
|
| chuťový profil | červené hrozno, bobuľové ovocie, med, pomaranče |
| Spracovanie | carbonic maceration |
| Spôsob prípravy |
|
| Nadmorská výška | 1 850 mnm |
| Farma | Združenie mikrofariem |
| Región | Oromia - Guji |
| Cupping score | 87b |
| Chuť | Ovocná, Sladká |
|---|---|
| druh | 100% arabica |
| Odroda | heirloom |
| Oblasť | Afrika |
| horkosť |
|
| acidita |
|
| chuťový profil | červené hrozno, bobuľové ovocie, med, pomaranče |
| Spracovanie | carbonic maceration |
| Spôsob prípravy |
|
| Nadmorská výška | 1 850 mnm |
| Farma | Združenie mikrofariem |
| Región | Oromia - Guji |
| Cupping score | 87b |
RECEPT HERE

Arabika vs. Robusta
Rozšírené názvy, ktoré poznajú asi všetci Arabika (Coffea arabica) a Robusta (Coffea Canephora). Čo znamenajú, aký je medzi nimi rozdiel ale aj veľa iného sa dozviete v tomto článku.

Niečo málo o káve z Ethiopie
Telo kávy je stredne silné. Káva očarí hneď na začiatku neuveriteľne krásnou arómou kvetín. V chuti nájdeme pestrú paletu ovocných tónov, orieškov aj čokolády. Kvetinová aróma sa prenáša aj do chuti nápoja. Dochuť je sladká, mierne ovocná, s tónmi horkej čokolády.



