El Salvador Las Llantas
El Salvador Las Llantas

Svieža a ovocná káva zo salvadorského regiónu Tacuba od druhogeneračného farmára Josého Enrique Gutierreza poteší všetkých milovníkov ovocných káv. Táto káva prechádza anaeróbnou fermentáciou ktorá jej dodáva sladkú chuť po javorom sirupe s jemnou dochuťou horkej čokolády a marhúľ. viac
Kód produktu: P00211 Doprava a platba

Svieža a ovocná káva zo salvadorského regiónu Tacuba od druhogeneračného farmára Josého Enrique Gutierreza poteší všetkých milovníkov ovocných káv. Táto káva prechádza anaeróbnou fermentáciou ktorá jej dodáva sladkú chuť po javorom sirupe s jemnou dochuťou horkej čokolády a marhúľ. viac
Kód produktu: P00211 Doprava a platba
Svieža a ovocná káva zo salvadorského regiónu Tacuba od druhogeneračného farmára Josého Enrique Gutierreza poteší všetkých milovníkov ovocných káv. Táto káva prechádza anaeróbnou fermentáciou ktorá jej dodáva sladkú chuť po javorom sirupe s jemnou dochuťou horkej čokolády a marhúľ.
Kávovníkové čerešne sa ručne zberajú a triedia na farme. Potom sa uzavrú do vzduchotesných tankov na fermentáciu po dobu 68 až 72 hodín. Po fermentácii sa čerešne prepravia na spracovateľskú stanicu El Carmen na sušenie ktoré trvá približne 30 až 32 dní. Následne sa z čerešní "vylúpia" kávové zrná.
O farme/stanici
Rodina Gutierrezovcov kedysi pestovala kávu vo východnej časti Salvádoru, ale kvôli nízkym cenám kávy a občianskej vojne v 80. rokoch ukončila pestovanie. Napriek tomu je pre Joseho káva vášňou a preto si v roku 2007 kúpil svoju prvú farmu. Na ktorej sa špecializoval na pestovanie výberových káv.
Jose mieša tradičné poľnohospodárske znalosti svojich predchodcov so svojimi vlastnými nápadmi na udržateľnejšími postupmy. Jeho farmy, vrátane San Jose, El Limo, Las Brisas, El Horno a Los Cocos, sa dnes všetky zameriavajú na špecializovanú produkciu výberovej kávy. Pri každom nákupe novej farmy Jose zrekonštruoval farmy a nainštaloval integrované poľnohospodárske systémy zamerané na udržateľnú vysokokvalitnú produkciu.
Finca La Llantas sa nachádza 1 200 metrov nad morom vo vulkanickom pohorí Apaneca-Ilamatepec. Káva je zatienená stromami Inga.
Jose zaviedol na plantáži pestovanie fazule. Fazuľa poskytuje dodatočnú potravu pre zamestnancov a ich rodiny a udržiava dusík v pôde. Vďaka ktorému sa lepšie darí jeho kávovníkom.
O krajine
Pestovanie kávy má v Salvádore bohatú históriu, ktorá siaha až do 19. storočia, keď sa kávovník prvýkrát dostal do krajiny. Salvádorské plantáže rýchlo získali uznanie pre svoje vynikajúce kvalitné plody a stali sa jednými z popredných producentov kávy na svete. Počas tohto času Salvádor dosiahol pozíciu štvrtého najväčšieho producenta kávy na svete. Avšak, počas občianskej vojny v 80. rokoch a následnej krízy v kávovom priemysle, krajina čelila vážnym výzvam. Napriek tomu sa Salvádorský pestovatelia nevzdali a v súčasnosti pokračujú v produkcií vysoko kvalitnej kávy, ktorá je cenená po celom svete.
Chuť | Ovocná, Sladká |
---|---|
druh | 100% arabica |
Odroda | Sarchimor |
Oblasť | Stredná Amerika |
horkosť |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
acidita |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
chuťový profil | javorový sirup, tropické ovocie, marhule, horká čokoláda |
Spracovanie | natural anaerobic fermentation |
Spôsob prípravy |
![]() ![]() |
Nadmorská výška | 1 200 mnm |
Farma | Finca Las Llantas |
Región | Tacuba |
Cupping score | 84 |
Chuť | Ovocná, Sladká |
---|---|
druh | 100% arabica |
Odroda | Sarchimor |
Oblasť | Stredná Amerika |
horkosť |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
acidita |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
chuťový profil | javorový sirup, tropické ovocie, marhule, horká čokoláda |
Spracovanie | natural anaerobic fermentation |
Spôsob prípravy |
![]() ![]() |
Nadmorská výška | 1 200 mnm |
Farma | Finca Las Llantas |
Región | Tacuba |
Cupping score | 84 |

Spracovanie kávy
Káva, obľúbený nápoj miliónov ľudí po celom svete, prechádza komplexným procesom spracovania od času, zberu, až po chvíľu, keď sa zrná dostanú do šálky. Existuje niekoľko rôznych spôsobov spracovania kávy, z ktorých každý prináša unikátne vlastnosti a chuťové nuansy. Medzi najznámejšie metódy patria naturálne spracovanie, washed spracovanie a honey spracovanie.