Dominican Republic Barahona AA - Gramáž: 1000g

Dominican Republic Barahona AA - Gramáž: 1000g

hviezda 1 hviezda 2 hviezda 3 hviezda 4 hviezda 5(11)Počet hviezdičiek je 5 z 5
2 body do vernostného systému Čerstvo napražená

Grand Coffee

Chuť kávy Dominican Republic Barahona AA je charakteristická svojou plnosťou a hĺbkou. Má nízku aciditu, ktorá nie je príliš nápadná, a prekvapuje nás jemnými tónmi kakaa a čokolády. Aroma tejto kávy je bohatá, s nuansami orechov a karamelu. viac

Kód produktu: 022074 Doprava a platba

28,90 €
Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
250g
250g
500g
500g
1000g
1000g

Skladom
ks
Grand Coffee

Chuť kávy Dominican Republic Barahona AA je charakteristická svojou plnosťou a hĺbkou. Má nízku aciditu, ktorá nie je príliš nápadná, a prekvapuje nás jemnými tónmi kakaa a čokolády. Aroma tejto kávy je bohatá, s nuansami orechov a karamelu. viac

Kód produktu: 022074 Doprava a platba

Dominican Republic Barahona AA je kvalitná regionálna káva. Kávovníky sú pestované vo výškach, ktoré sa pohybujú na úrovniach 850 až 1 200 metrov nad morom. Táto nadmorská výška spolu s unikátnym klimatickým prostredím regiónu Barahona poskytujú ideálne podmienky pre vývoj zložitých chuťových profilov kávy.

Chuť kávy Dominican Republic Barahona AA je charakteristická svojou plnosťou a hĺbkou. Má nízku aciditu, ktorá nie je príliš nápadná, a prekvapuje nás jemnými tónmi kakaa a čokolády. Aroma tejto kávy je bohatá, s nuansami orechov a karamelu.

Pôvod kávy je dôležitým faktorom, ktorý ovplyvňuje jej charakter a vôňu. Región Barahona je známy svojou pestrofarebnou prírodou a káva z tohto regiónu zachytáva túto atmosféru, čo ju robí jedinečnou.

O regióne

V regióne San José de Ocoa v Dominikánskej republike sa pestuje káva za ideálnych prírodných podmienok. Nadmorská výška medzi 800 až 1 600 metrov nad morom spolu s mierymi teplotami a výkyvmi tepla a chladu pomáha k pomalému dozrievaniu kávových čereční a vytvára hĺbku ich chutí. Kvalitná, dobre drenážna pôda bohatá na živiny poskytuje koreňom kávovníkov optimálne prostredie. Pestovatelia uprednostňujú tradičné metódy ručného zberu a spracovania, zabezpečujú kontrolu pri sušení zŕn a dbajú o autenticitu výslednej kávy. Výsledný produkt sa vyznačuje plným telom, jemnou kyslosťou a bohatým spektrom chuťových tónov, vrátane ovocných, karamelových, čokoládových a orechových, čím odzrkadľuje unikátny vzťah medzi prírodou, starostlivosťou pestovateľov a tradičnými metódami pestovania.

O krajine

História pestovania kávy v Dominikánskej republike sa začala v 18. storočí a rýchlo sa stala dôležitým hospodárskym odvetvím. Káva sa dostala do krajiny vďaka koloniálnym mocnostiam a začala sa pestovať najmä vo výškach, kde boli ideálne klimatické podmienky. Pestovanie kávovníka prispelo k formovaniu ekonomiky krajiny a stalo sa súčasťou miestnej kultúry a spoločnosti. Kávové plantáže zamestnávali obyvateľov a káva sa stala nielen obľúbeným nápojom, ale aj spoločenským a rodinným rituálom. Aj napriek výzvam a zmenám, Dominikánska republika zostáva významným producentom kávy, s kávou z regiónu Barahona na čele, ktorá je cenovo hodnotená a vyhľadávaná na medzinárodnom trhu.
Parametre
Chuť Čokoládová, Horká, Vyvážená
druh 100% arabica
Oblasť Južná Amerika
Typ Barahona AA
horkosť 1/52/53/54/5,
acidita ,,,...,.
chuťový profil kakaový bôb, čokoláda, bobuľové ovocie
Spracovanie washed
Spôsob prípravy espressofilterzalievanie
Nadmorská výška 850 - 1 200 mnm
Okres Barahona
Región San José de Ocoa