Dominican Republic Barahona AA - Gramáž: 250g
Dominican Republic Barahona AA - Gramáž: 250g
Chuť kávy Dominican Republic Barahona AA je charakteristická svojou plnosťou a hĺbkou. Má nízku aciditu, ktorá nie je príliš nápadná, a prekvapuje nás jemnými tónmi kakaa a čokolády. Aroma tejto kávy je bohatá, s nuansami orechov a karamelu. viac
Kód produktu: 022072 Doprava a platba
Chuť kávy Dominican Republic Barahona AA je charakteristická svojou plnosťou a hĺbkou. Má nízku aciditu, ktorá nie je príliš nápadná, a prekvapuje nás jemnými tónmi kakaa a čokolády. Aroma tejto kávy je bohatá, s nuansami orechov a karamelu. viac
Kód produktu: 022072 Doprava a platba
Dominican Republic Barahona AA je kvalitná regionálna káva. Kávovníky sú pestované vo výškach, ktoré sa pohybujú na úrovniach 850 až 1 200 metrov nad morom. Táto nadmorská výška spolu s unikátnym klimatickým prostredím regiónu Barahona poskytujú ideálne podmienky pre vývoj zložitých chuťových profilov kávy.
Chuť kávy Dominican Republic Barahona AA je charakteristická svojou plnosťou a hĺbkou. Má nízku aciditu, ktorá nie je príliš nápadná, a prekvapuje nás jemnými tónmi kakaa a čokolády. Aroma tejto kávy je bohatá, s nuansami orechov a karamelu.
Pôvod kávy je dôležitým faktorom, ktorý ovplyvňuje jej charakter a vôňu. Región Barahona je známy svojou pestrofarebnou prírodou a káva z tohto regiónu zachytáva túto atmosféru, čo ju robí jedinečnou.
O regióne
O krajine
Chuť | Čokoládová, Horká, Vyvážená |
---|---|
druh | 100% arabica |
Oblasť | Južná Amerika |
Typ | Barahona AA |
horkosť | |
acidita | |
chuťový profil | kakaový bôb, čokoláda, bobuľové ovocie |
Spracovanie | washed |
Spôsob prípravy | |
Nadmorská výška | 850 - 1 200 mnm |
Okres | Barahona |
Región | San José de Ocoa |
Chuť | Čokoládová, Horká, Vyvážená |
---|---|
druh | 100% arabica |
Oblasť | Južná Amerika |
Typ | Barahona AA |
horkosť | |
acidita | |
chuťový profil | kakaový bôb, čokoláda, bobuľové ovocie |
Spracovanie | washed |
Spôsob prípravy | |
Nadmorská výška | 850 - 1 200 mnm |
Okres | Barahona |
Región | San José de Ocoa |
Arabika vs. Robusta
Rozšírené názvy, ktoré poznajú asi všetci Arabika (Coffea arabica) a Robusta (Coffea Canephora). Čo znamenajú, aký je medzi nimi rozdiel ale aj veľa iného sa dozviete v tomto článku.
Pražiarov výber: Cuba - Horká, výrazna, zemitá...
Náš pražiar Mišo Vám v tento mesiac odporúča kubánsku kávu. Túto 100% arabiku charakterizuje výrazná chuť, nulová acidita a plná chuť čokolády s karamelovým zafarbením, má sladkú vôňu evokujúcu med a trstinový cukor. Objavíte tóny dymu a kubánskeho rumu.