Costa Rica Fatima - Gramáž: 200g

Costa Rica Fatima - Gramáž: 200g

1 bod do vernostného systému Čerstvo napražená

Grand Coffee

Sladká a ovocná výberovka s chuťou malín, marhúľ a ananásu. V dochuti môžeme cítiť pomarančový kvet a mliečnu čokoládu. Káva je ručne zberaná a spracovávaná v stanici Fatima.... viac

Kód produktu: 022136 Doprava a platba

12,90 €
Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
200g
200g
1000g
1000g
svetlé (filter)

Skladom
ks
Grand Coffee

Sladká a ovocná výberovka s chuťou malín, marhúľ a ananásu. V dochuti môžeme cítiť pomarančový kvet a mliečnu čokoládu. Káva je ručne zberaná a spracovávaná v stanici Fatima.... viac

Kód produktu: 022136 Doprava a platba

Sladká a ovocná výberovka s chuťou malín, marhúľ a ananásu. V dochuti môžeme cítiť pomarančový kvet a mliečnu čokoládu. 

Káva je ručne zberaná a spracovávaná v stanici Fatima. Kvôli vysokým nákladom na produkciu v Kostarike, stanice používajú inovatívne metódy spracovania. Vzhľadom na túto štruktúru sa kávy v Kostarike často nazývajú podľa staníc, kde boli spracované, a nie podľa farmy, kde boli pestované.

Počas fermentáciu sú plody umiestnené do polypropylénových vriec a jemne fermentované po dobu 48 hodín. Potom sú plody umiestnené do fermentačných nádrží a uzavreté. V týchto nádržiach sú plody fermentované anaeróbne po dobu 96 hodín.

Po fermentácii sa plody presúvajú na africké postele. Kde sa pravidelne kontrolujú a prehadzujú, aby sa zabezpečilo rovnomerné vysušenie. Sušenie plodov trvá približne 20 dní. Keď sú plody suché, uložia sa do skladu po dobu 2 až 3 mesiacov, kým nie sú pripravené na export.

O farme/stanici

Rodina Facusse vlastní a prevádzkuje farmu TresMilagros už viac ako 50 rokov. Rodina dohliada na všetky aspekty produkcie a prevádzku. Ich úsilie podporuje vynikajúci klíma a vysoká nadmorská výška 1550 metrov nad morom. Zamieravajú sa na varietu Villa Sarchi, ktorá pochádza z dediny Sarchi v Kostarike, kde bola táto prirodzená mutácia odrody Bourbon objavená. Táto odroda dosahuje najvyššiu produktivitu vo vysokých nadmorských výškach v tieni stromov.

O krajine

Pestovanie kávy v Kostarike začalo v 18. storočí so španielskymi osadníkmi. Postupne sa rozvinulo do dôležitého hospodárskeho odvetvia. Krajina sa stala známou vďaka vysoko kvalitnej káve, čo viedlo k jej výraznému hospodárskemu rastu. Počas 20. storočia prešlo pestovanie kávy mnohými zmenami, ale Kostarika zostala popredným producentom kvalitnej arabiky. Dnes je káva stále dôležitým vývozným produktom krajiny a Kostarika sa považuje za vedúceho producenta specialty kávy.

Parametre
Chuť Ovocná, Sladká
druh 100% arabica
Odroda Villa Sarchi
Oblasť Stredná Amerika
horkosť 1/5,,,...
acidita 1/52/53/5..,.
chuťový profil marhule, ananás, pomarančový kvet, mliečna čokoláda
Spracovanie natural anaerobic fermentation
Spôsob prípravy espressofilter
Nadmorská výška 1 550 mnm
Farma Finca Tres Milagros
Región Tarrazú, San José
Cupping score 87