Costa Rica Fatima
Costa Rica Fatima
Sladká a ovocná výberovka s chuťou malín, marhúľ a ananásu. V dochuti môžeme cítiť pomarančový kvet a mliečnu čokoládu. Káva je ručne zberaná a spracovávaná v stanici Fatima.... viac
Kód produktu: P00215 Doprava a platba
Sladká a ovocná výberovka s chuťou malín, marhúľ a ananásu. V dochuti môžeme cítiť pomarančový kvet a mliečnu čokoládu. Káva je ručne zberaná a spracovávaná v stanici Fatima.... viac
Kód produktu: P00215 Doprava a platba
Sladká a ovocná výberovka s chuťou malín, marhúľ a ananásu. V dochuti môžeme cítiť pomarančový kvet a mliečnu čokoládu.
Káva je ručne zberaná a spracovávaná v stanici Fatima. Kvôli vysokým nákladom na produkciu v Kostarike, stanice používajú inovatívne metódy spracovania. Vzhľadom na túto štruktúru sa kávy v Kostarike často nazývajú podľa staníc, kde boli spracované, a nie podľa farmy, kde boli pestované.
Počas fermentáciu sú plody umiestnené do polypropylénových vriec a jemne fermentované po dobu 48 hodín. Potom sú plody umiestnené do fermentačných nádrží a uzavreté. V týchto nádržiach sú plody fermentované anaeróbne po dobu 96 hodín.
Po fermentácii sa plody presúvajú na africké postele. Kde sa pravidelne kontrolujú a prehadzujú, aby sa zabezpečilo rovnomerné vysušenie. Sušenie plodov trvá približne 20 dní. Keď sú plody suché, uložia sa do skladu po dobu 2 až 3 mesiacov, kým nie sú pripravené na export.
O farme/stanici
O krajine
Pestovanie kávy v Kostarike začalo v 18. storočí so španielskymi osadníkmi. Postupne sa rozvinulo do dôležitého hospodárskeho odvetvia. Krajina sa stala známou vďaka vysoko kvalitnej káve, čo viedlo k jej výraznému hospodárskemu rastu. Počas 20. storočia prešlo pestovanie kávy mnohými zmenami, ale Kostarika zostala popredným producentom kvalitnej arabiky. Dnes je káva stále dôležitým vývozným produktom krajiny a Kostarika sa považuje za vedúceho producenta specialty kávy.
Chuť | Ovocná, Sladká |
---|---|
druh | 100% arabica |
Odroda | Villa Sarchi |
Oblasť | Stredná Amerika |
horkosť | |
acidita | |
chuťový profil | marhule, ananás, pomarančový kvet, mliečna čokoláda |
Spracovanie | natural anaerobic fermentation |
Spôsob prípravy | |
Nadmorská výška | 1 550 mnm |
Farma | Finca Tres Milagros |
Región | Tarrazú, San José |
Cupping score | 87 |
Chuť | Ovocná, Sladká |
---|---|
druh | 100% arabica |
Odroda | Villa Sarchi |
Oblasť | Stredná Amerika |
horkosť | |
acidita | |
chuťový profil | marhule, ananás, pomarančový kvet, mliečna čokoláda |
Spracovanie | natural anaerobic fermentation |
Spôsob prípravy | |
Nadmorská výška | 1 550 mnm |
Farma | Finca Tres Milagros |
Región | Tarrazú, San José |
Cupping score | 87 |
Spracovanie kávy
Káva, obľúbený nápoj miliónov ľudí po celom svete, prechádza komplexným procesom spracovania od času, zberu, až po chvíľu, keď sa zrná dostanú do šálky. Existuje niekoľko rôznych spôsobov spracovania kávy, z ktorých každý prináša unikátne vlastnosti a chuťové nuansy. Medzi najznámejšie metódy patria naturálne spracovanie, washed spracovanie a honey spracovanie.