Colombia La Reserva Honey
Colombia La Reserva Honey
Colombia La Reserva Honey je káva s výnimočným chuťovým profilom, ktorý poteší milovníkov sladkých a kvetinových tónov. V šálke nájdete harmonické spojenie chutí mandarínok, trstinového cukru, čerešní a karamelu. Táto káva prináša komplexný a bohatý zážitok, ktorý je výsledkom starostlivého pestovania a spracovania na farme La Reserva. viac
Kód produktu: P00238 Doprava a platba
Colombia La Reserva Honey je káva s výnimočným chuťovým profilom, ktorý poteší milovníkov sladkých a kvetinových tónov. V šálke nájdete harmonické spojenie chutí mandarínok, trstinového cukru, čerešní a karamelu. Táto káva prináša komplexný a bohatý zážitok, ktorý je výsledkom starostlivého pestovania a spracovania na farme La Reserva. viac
Kód produktu: P00238 Doprava a platba
Colombia La Reserva Honey je káva s výnimočným chuťovým profilom, ktorý poteší milovníkov sladkých a kvetinových tónov. V šálke nájdete harmonické spojenie chutí mandarínok, trstinového cukru, čerešní a karamelu. Táto káva prináša komplexný a bohatý zážitok, ktorý je výsledkom starostlivého pestovania a spracovania na farme La Reserva.
Farma
"Keď som prvýkrát prišiel na farmu všetci mi tvrdili že produkcia kávy na tomto pozemku je takmer nemožná. Jasná vízia, sny a láska k prírode a ku káve ma však inšpirovali začať tento projekt. Táto vášeň ma povzbudila, aby som sa stal lídrom a urobil to, o čom sa hovorí, že sa nedá. Keď máte vášeň a lásku k tomu, čo robíte, všetko je možné."
Juan Felipe Ocampo - majiteľ farmy La Reserva
.
Farma La Reserva je príkladom toho, ako vášeň pre prírodu a kávu môže premeniť nehostinnú pôdu na miesto plné života a výnimočnej kávy. Rozprestiera sa na viac ako 200 akroch prírodnej rezervácie, kde sa zachováva biodiverzita a chráni tisíce druhov, vrátane ohrozeného medveďa andského. Farma, ktorá bola kedysi opustená, dnes produkuje vysoko kvalitnú špeciálnu kávu, vďaka ideálnym podmienkam, ako sú výška a kvalitná pôda.
Spracovanie
Káva Colombia La Reserva Honey bola spracovaná metódou anaerobic honey. Tento unikátny proces začína fermentáciou celých čerešní bez vzduchu po dobu 36 hodín, následne sa z čerešní odstrání iba šupka (cascara) a s ponechanou dužinou sa znova fermentujú po dobu 96 hodín. Po tejto dvojitej fermentácii sa sušia s dužinou na afrických posteliach (Honey). Tento dôkladný proces spracovania dodáva káve jej charakteristické sladké a kvetinové tóny, pričom zdôrazňuje chute mandarínok, trstinového cukru, čerešní a karamelu. Tento starostlivý prístup k spracovaniu zabezpečuje, že každá šálka tejto kávy je jedinečná a nezabudnuteľná.
O krajine
História pestovania kávy v Kolumbii siaha do začiatku 18. storočia, keď prvé kávovníky priniesli jezuiti, ktorí ich zasadili na východných svahoch Ánd. Kávová produkcia sa začala rozvíjať pomaly, no v 19. storočí sa stala významným exportným artiklom krajiny. V roku 1927 vznikla Federácia pestovateľov kávy (Federación Nacional de Cafeteros de Colombia), ktorá výrazne prispela k zlepšeniu kvality a marketingu kolumbijskej kávy. Vďaka ideálnym klimatickým podmienkam, vrátane vhodnej nadmorskej výšky, bohatej vulkanickej pôdy a stabilným zrážkam, sa Kolumbia stala jedným z najväčších svetových producentov kávy. Dnes je kolumbijská káva známa svojou vysokou kvalitou a charakteristickými chuťovými profilmi, ktoré oceňujú kávoví nadšenci po celom svete.
Chuť | Ovocná, Sladká |
---|---|
druh | 100% arabica |
Odroda | Caturra chiroso |
Oblasť | Južná Amerika |
horkosť | |
acidita | |
chuťový profil | mandarinky, trstinový cukor, čerešne, karamel |
Spracovanie | anaerobic honey |
Spôsob prípravy | |
Nadmorská výška | 1 900 mnm |
Farma | La Reserva |
Región | Antioquia, Ciudad Bolivar |
Cupping score | 87 |
Chuť | Ovocná, Sladká |
---|---|
druh | 100% arabica |
Odroda | Caturra chiroso |
Oblasť | Južná Amerika |
horkosť | |
acidita | |
chuťový profil | mandarinky, trstinový cukor, čerešne, karamel |
Spracovanie | anaerobic honey |
Spôsob prípravy | |
Nadmorská výška | 1 900 mnm |
Farma | La Reserva |
Región | Antioquia, Ciudad Bolivar |
Cupping score | 87 |
Spracovanie kávy
Káva, obľúbený nápoj miliónov ľudí po celom svete, prechádza komplexným procesom spracovania od času, zberu, až po chvíľu, keď sa zrná dostanú do šálky. Existuje niekoľko rôznych spôsobov spracovania kávy, z ktorých každý prináša unikátne vlastnosti a chuťové nuansy. Medzi najznámejšie metódy patria naturálne spracovanie, washed spracovanie a honey spracovanie.