Colombia Jhon Jairo Gesha - Gramáž: 200g
Colombia Jhon Jairo Gesha - Gramáž: 200g
Táto výberová káva variety Gesha (Geisha) pochádza z malého, starostlivo spravovaného lotu nazývaného "Camionetta". Táto výnimočná káva sa vyznačuje profilom chutí,v ktorých nájdeme kandizovaný citrón, grapefruit, slivky a marmeládu viac
Kód produktu: 022156 Doprava a platba
Táto výberová káva variety Gesha (Geisha) pochádza z malého, starostlivo spravovaného lotu nazývaného "Camionetta". Táto výnimočná káva sa vyznačuje profilom chutí,v ktorých nájdeme kandizovaný citrón, grapefruit, slivky a marmeládu viac
Kód produktu: 022156 Doprava a platba
Táto výberová káva variety Gesha (Geisha) pochádza z malého, starostlivo spravovaného lotu nazývaného "Camionetta". Táto výnimočná káva sa vyznačuje profilom chutí,v ktorých nájdeme kandizovaný citrón, grapefruit, slivky a marmeládu. Proces spracovania tejto kávy je veľmi precízny a zahŕňa techniku anoxického naturálneho spracovania, ktorá zabezpečuje, že každý šálka je plná komplexnej a rafinovanej sladkosti.
O farme
Farma El Recuerdo sa nachádza v oblasti Guaduales, v obci Isnos, vo výške 1600 metrov nad morom. Jej názov "Recuerdo" znamená "spomienka". Jhon Jairo Imbachi spolu so svojou rodinou, vrátane rodičov Segundo a Alicie Imbachi, sestry Marbelle a neterky Laury, venujú celý svoj život produkcii kávy. Na farme pestujú rôzne odrody kávy, ako sú Tabi, Caturra, Gesha a F6, ktoré každá prispieva svojimi unikátnymi vlastnosťami k finálnemu produktu. Rodina sa každodenne stará o udržiavanie a spracovanie kávových plantáží, pričom ich vášeň a oddanosť sú zjavné v každej šálke kávy.
Proces Camionetta
Camionetta loty sú špeciálne mikroloty, ktoré pochádzajú z rôznych regiónov Kolumbie. Tieto mikroloty sú výsledkom spolupráce producentov z oblastí ako El Fénix v Quindío, Pitalito v Huila a Jamaica v Caldas. Nazývajú sa "Camionetta" na počesť ich cesty malými nákladnými autami cez centrálnu Magdalénsku dolinu. Pri príchode do sušiacej stanice v Jamaica, Villamaría, sa káva spracúva technikou, ktorá zahŕňa použitie chladenej vody na vytvorenie vákua nad kávovými čerešňami, čo umožňuje dlhšie obdobie fermentácie pri nízkych teplotách a bez prístupu kyslíka. Týmto spôsobom sa dosahuje vyvážený chuťový profil, ktorý maximálne využíva potenciál každej odrody.
Gesha
Gesha je považovaná za jednu z najvzácnejších a najviac cených odrôd arabiky na svete. Je známa svojím jedinečným chuťovým profilom, ktorý zahŕňa výrazné ovocné a kvetinové tóny, často s nádychom jazmínu a bergamotu. Kávy z odrody Gesha majú tendenciu byť veľmi komplexné a rafinované, s jemnou aciditou a hladkým telom. Vďaka svojim vynikajúcim senzorickým vlastnostiam získava Gesha pravidelne vysoké hodnotenia na medzinárodných kávových súťažiach a je vyhľadávaná kávovými nadšencami a profesionálmi po celom svete. Viac o tejto variete sa dočítate na našom blogu
O krajine pôvodu
Káva pochádza z Kolumbie, konkrétne z regiónu Huila, známeho svojou výnimočnou kvalitou kávy. Kolumbia je jedným z najväčších producentov kávy na svete a región Huila je obzvlášť cenený pre svoje ideálne podmienky na pestovanie kávy, ako sú vysoké nadmorské výšky a bohaté vulkanické pôdy. Káva z tejto oblasti je často vyhľadávaná pre svoju komplexnosť a rôznorodosť chutí.
Chuť | Ovocná, Sladká |
---|---|
druh | 100% arabica |
Odroda | Gesha (Geisha) |
Oblasť | Južná Amerika |
horkosť | |
acidita | |
chuťový profil | kandizovaný citrón, slivky, marmeláda, grapefruit |
Spracovanie | anoxic natural |
Spôsob prípravy | |
Nadmorská výška | 1 600 mnm |
Farma | Finca El Recuerdo |
Región | Guaduales, Huila |
Cupping score | 88 |
Chuť | Ovocná, Sladká |
---|---|
druh | 100% arabica |
Odroda | Gesha (Geisha) |
Oblasť | Južná Amerika |
horkosť | |
acidita | |
chuťový profil | kandizovaný citrón, slivky, marmeláda, grapefruit |
Spracovanie | anoxic natural |
Spôsob prípravy | |
Nadmorská výška | 1 600 mnm |
Farma | Finca El Recuerdo |
Región | Guaduales, Huila |
Cupping score | 88 |
Arabika vs. Robusta
Rozšírené názvy, ktoré poznajú asi všetci Arabika (Coffea arabica) a Robusta (Coffea Canephora). Čo znamenajú, aký je medzi nimi rozdiel ale aj veľa iného sa dozviete v tomto článku.
Niečo málo o káve z Ethiopie
Telo kávy je stredne silné. Káva očarí hneď na začiatku neuveriteľne krásnou arómou kvetín. V chuti nájdeme pestrú paletu ovocných tónov, orieškov aj čokolády. Kvetinová aróma sa prenáša aj do chuti nápoja. Dochuť je sladká, mierne ovocná, s tónmi horkej čokolády.