Colombia Supremo Sugar Cane DECAF - Bezkofeinová káva
Colombia Supremo Sugar Cane DECAF - Bezkofeinová káva
Sladká a vyvážená chuť s tónmi medu a karamelu. Stredne silné telo s nežnou marhuľovou aciditou. Proces odstránenia kofeínu pomocou cukrovej trstiny je najčistejší a najšetrnejší spôsob odstránenia kofeínu.
viac
Kód produktu: P00079 Doprava a platba
Sladká a vyvážená chuť s tónmi medu a karamelu. Stredne silné telo s nežnou marhuľovou aciditou. Proces odstránenia kofeínu pomocou cukrovej trstiny je najčistejší a najšetrnejší spôsob odstránenia kofeínu.
viac
Kód produktu: P00079 Doprava a platba
Sladká a vyvážená chuť s tónmi medu a karamelu. Stredne silné telo s nežnou marhuľovou aciditou.
Proces odstránenia kofeínu pomocou cukrovej trstiny je najčistejší a najšetrnejší spôsob odstránenia kofeínu. Celý proces sa odohráva v Kolumbii. Najnáročnejším krokom je snaha odstrániť kofeín a zároveň zachovať chuť samotnej kávy. Sugar Cane Decaf je bezchemický proces, pri ktorom so zelenou kávou nie sú v kontakte žiadne ďalšie látky. Proces začína predbežnou úpravou parou s veľmi nízkym tlakom, aby sa zrno nechalo napučať. Pomocou prírodného etyl-acetátu je možné odstrániť najmenej 97% kofeínu. Ten sa uzískava pri fermentovaní lokálne pestovanej cukrovej trstiny. Zrnká sú namočené vo vode s etyl-acetátom, ktorý na seba prirodzene viaže kofeín. Po extrakčnom procese sa potom aplikuje nízkotlaková nasýtená para, aby sa odstránili akékoľvek zvyšky etyl-acetátu.
O krajine
V Kolumbii sa pestuju a exportuje káva od začiatku 19. storočia. Kolumbíjske kávy majú plné telo s jemnou aciditou v pozadí. Nachádza sa tu mnoho úrodných regiónov z ktorých každý má špecifickú mikroklímu a nadmorskú výšku, vďaka čomu sa tu káva produkuje počas celého roka.
Chuť | Sladká, Vyvážená |
---|---|
druh | 100% arabica bezkofeinová |
Oblasť | Južná Amerika |
horkosť | |
acidita | |
chuťový profil | karamel, med, marhule |
Spracovanie | sugar cane decaf |
Spôsob prípravy | |
Spôsob odstránenia kofeínu | Sugar Cane Decaf |
Región | Huila |
Cupping score | 86+ |
Chuť | Sladká, Vyvážená |
---|---|
druh | 100% arabica bezkofeinová |
Oblasť | Južná Amerika |
horkosť | |
acidita | |
chuťový profil | karamel, med, marhule |
Spracovanie | sugar cane decaf |
Spôsob prípravy | |
Spôsob odstránenia kofeínu | Sugar Cane Decaf |
Región | Huila |
Cupping score | 86+ |
Daniel Martiček
KladyKáva bez kofeínu, kde bol kofeín odstránený šetrnou metódou.
Jediná decaf káva v ponuke. Ak príde návšteva môžete pripraviť kávu aj tehotnej ž ...viac
ZáporyTreba brať ohľad na to, že to nie je bežná káva ale decaf.
Chutí ako nealko pivo, je cítiť že káva nemá tú silu kofeínu.
Arabika vs. Robusta
Rozšírené názvy, ktoré poznajú asi všetci Arabika (Coffea arabica) a Robusta (Coffea Canephora). Čo znamenajú, aký je medzi nimi rozdiel ale aj veľa iného sa dozviete v tomto článku.
Niečo málo o káve z Ethiopie
Telo kávy je stredne silné. Káva očarí hneď na začiatku neuveriteľne krásnou arómou kvetín. V chuti nájdeme pestrú paletu ovocných tónov, orieškov aj čokolády. Kvetinová aróma sa prenáša aj do chuti nápoja. Dochuť je sladká, mierne ovocná, s tónmi horkej čokolády.