Burundi Nemba Cima - Gramáž: 1000g

Burundi Nemba Cima - Gramáž: 1000g

hviezda 1 hviezda 2 hviezda 3 hviezda 4 hviezda 5(1)Počet hviezdičiek je 5 z 5
3 body do vernostného systému Čerstvo napražená

Grand Coffee

Burundi Nemba Cima, spracovaná kváskovou fermentáciou, Vám poskytne vyváženú paletú chutí. V chuťovom profile môžeme nájsť sladkú chuť marhúľ, kôstkového ovocia, sliviek a karamelu.  viac

Kód produktu: 022099 Doprava a platba

34,62 €
Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje
200g
200g
1000g
1000g
svetlé (filter)

Skladom
ks
Grand Coffee

Burundi Nemba Cima, spracovaná kváskovou fermentáciou, Vám poskytne vyváženú paletú chutí. V chuťovom profile môžeme nájsť sladkú chuť marhúľ, kôstkového ovocia, sliviek a karamelu.  viac

Kód produktu: 022099 Doprava a platba

Burundi Nemba Cima, spracovaná kváskovou fermentáciou, Vám poskytne vyváženú paletú chutí. V chuťovom profile môžeme nájsť sladkú chuť marhúľ, kôstkového ovocia, sliviek a karamelu. 

Väčšina farmárských rodín má len 200 až 250 stromov a zber sa vykonáva ručne rodinnými príslušníkmi. Čerešne sa potom umiestnia do fermentačných nádrží kam sa pridá špeciálne vyvynutý kvások "Cima" od francúzskej spoločnosti Lalcafe. Káva sa necháva fermentovať približne 12 hodín. Po fermentácii sa čerešne prenesú na sušiace stoly, kde sa sušia po dobu 2 až 3 týždňov. Vlhkosť sa pravidelne monitoruje a plody sa vizuálne kontrolujú, aby sa odstránili všetky chyby alebo poškodené čerešne.

O farme/stanici

Stanica Nemba leží v severnej provincii Kayanza a je spravovaná agronómom. Ten dohliada na implementáciu systému GAP (GoodAgricultural Practices). Spolupracuje s viac ako 3 000 malými farmármi. Farmy, ktoré dodávajú kávovníkové čerešne, sú vo výške 1 700 metrov nad morom. Stanica má viac ako 200 sušiacich adrických postelí a zúčastňuje sa na projektoch podpory poľnohospodárov, ako je chov dobytka a posilňovanie družstiev.

O krajine

Burundi má bohatú históriu v pestovaní kávy, ktorá siaha až do koloniálnej éry, keď Belgická kolónia prvýkrát zaviedla kávovníky v 19. storočí. V 20. storočí sa káva stala dôležitou plodinou a zdrojom príjmu pre mnoho miestnych farmárov. Po získaní nezávislosti v roku 1962 si Burundi udržal svoju pozíciu ako významný producent kávy v regióne.

Dnes je káva stále jednou z hlavných ekonomických pilierov Burundi. Malí farmári, ktorí vlastnia väčšinu kávových plantáží, si udržiavajú tradíciu ručného zberu kávových plodov. Napriek politickým a hospodárskym výzvam, ktoré krajina v minulosti čelila, sa kávový priemysel v Burundi stále rozvíja.

Burundi je známy pre svoju vynikajúcu kvalitu kávy, s jemnými a komplexnými chuťami, ktoré z nej robia obľúbený produkt na medzinárodnom trhu so špecialitnou kávou. Súčasný trend zameraný na podporu malých farmárov a investície do infraštruktúry pomáha zlepšovať výnosy a kvalitu kávy a zároveň posilňuje miestnu ekonomiku. Burundi si tak udržiava svoje postavenie ako významný hráč na medzinárodnej kávovej scéne.

Parametre
Chuť Ovocná, Sladká
druh 100% arabica
Odroda red bourbon
Oblasť Afrika
horkosť 1/5,,...,.
acidita 1/52/5,..,.
chuťový profil marhule, kôstkové ovocie, sliviky, karamel
Spracovanie yeast fermentation, natural
Spôsob prípravy espressofilter
Nadmorská výška 1 700 mnm
Farma Združenie
Región Kayanza
Cupping score 85