Blog
Geisha: Vzácna varieta kávovníka arabika
Geisha, často považovaná za šampióna medzi kávami, patrí medzi najvyhľadávanejšie variety Arabiky na svete. Táto unikátna varieta, ktorá pôvodne pochádza z Etiópie, získala slávu pre svoje jedinečné chuťové profily a komplexnosť, ktorá očaruje milovníkov kávy po celom svete. V tomto blogu sa pozrieme na históriu tejto variety a porovnáme ju s inými slávnymi varietami Arabiky.
Spracovanie kávy
Káva, obľúbený nápoj miliónov ľudí po celom svete, prechádza komplexným procesom spracovania od času, zberu, až po chvíľu, keď sa zrná dostanú do šálky. Existuje niekoľko rôznych spôsobov spracovania kávy, z ktorých každý prináša unikátne vlastnosti a chuťové nuansy. Medzi najznámejšie metódy patria naturálne spracovanie, washed spracovanie a honey spracovanie.
Pražiarov výber: Cuba - Horká, výrazna, zemitá...
Náš pražiar Mišo Vám v tento mesiac odporúča kubánsku kávu. Túto 100% arabiku charakterizuje výrazná chuť, nulová acidita a plná chuť čokolády s karamelovým zafarbením, má sladkú vôňu evokujúcu med a trstinový cukor. Objavíte tóny dymu a kubánskeho rumu.
Niečo málo o káve z Ethiopie
Telo kávy je stredne silné. Káva očarí hneď na začiatku neuveriteľne krásnou arómou kvetín. V chuti nájdeme pestrú paletu ovocných tónov, orieškov aj čokolády. Kvetinová aróma sa prenáša aj do chuti nápoja. Dochuť je sladká, mierne ovocná, s tónmi horkej čokolády.
Švajčiarský vodný proces, alebo prečo nepodcenovať bezkofeinovú kávu.
Dojčiace matky, tehotné ženy, ľudia so srdcovo cievnymi problémami či s intoleranciou na kofeín. Práve tieto skupiny ľudí sú tí, ktorí najviac vyhľadávajú bezkofeínovú kávu i rôzne informácie o nej. Tak ako to s ňou vlastne je?
Unikátny Blend
Spojili sme divokú Juhoamerickú džungľu s modernou Áziou a tak vznikol unikátny CRÉMA BLEND
Arabika vs. Robusta
Rozšírené názvy, ktoré poznajú asi všetci Arabika (Coffea arabica) a Robusta (Coffea Canephora). Čo znamenajú, aký je medzi nimi rozdiel ale aj veľa iného sa dozviete v tomto článku.